Wie ben ik?

Mijn naam is Anica Rondags. Ik ben 37 jaar oud en woon in Maastricht.

Mijn weg tot natuurgeneeskundig neurotherapeute

Mijn basiskennis op het gebied van psychisch en lichamelijk functioneren van de mens en diens beperkingen in het dagelijks leven werd gelegd binnen mijn opleiding tot ergotherapeute te Heerlen.

Vervolgens heb ik in Den Haag de opleiding bewegingstechnologie voltooid. Tijdens deze studie stond de schakel tussen de gezondheidszorg en de techniek centraal.

Uiteindelijk heb ik in Hilversum de opleiding tot neurotherapeute voltooid. Tijdens deze opleiding heb ik mijn kennis over het brein verdiept en heb ik mijn passie gevonden.

Door persoonlijke omstandigheden, maar ook omdat ik me graag ontwikkel heb ik vervolgens een cursus in ontwikkelingsmotoriek te Blaricum gevolgd. Tijdens deze periode heb ik belangrijke inzichten opgedaan op het gebied van lichaam en geest.

Mijn leven als natuurgeneeskundig neurotherapeute

Tijdens mijn werk neem ik echt de tijd voor mensen. Ik vind een goede vertrouwensband zeer belangrijk! In mijn beleving verdient iedereen, die mij om hulp vraagt het dat ik hem of haar zie als uniek persoon.

Om mensen goed te kunnen helpen zet ik al mijn kennis en vaardigheden in. Qua bijscholing heb ik de afgelopen 2 jaar me o.a. gericht op positieve psychologie, zelfcompassie, gedragsverandering. Daarnaast vorm ik met 4 collega's een intervisiegroep waar wij ons gezamenlijk verdiepen in een bepaald onderwerp in relatie tot elkaars expertise.

Omdat ik als natuurgeneeskundig neurotherapeute werk vanuit een integrale benadering lees ik ook regelmatig boeken over allerlei andere onderwerpen om zo ook die inzichten te vergroten.

Mijn leven naast de neurotherapie

In mijn vrije tijd kan ik genieten van de kleine dingen van het leven. Musicals zijn mijn passie daar kan ik volledig in opgaan.

Daarnaast volleybal ik iedere dinsdagavond en woensdagavond.