Volwassenen

Als volwassenen leeft u samen met anderen en meestal zorgt u ook voor anderen. Dat kunnen uw eigen familieleden zijn, zowel uw kinderen als uw ouders, maar ook vrienden of bekenden die uw hulp kunnen gebruiken. Maar wie zorgt er voor u? Sommige volwassenen zeggen dan als mijn kinderen het maar goed hebben, dan heb ik het ook goed. Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

Leef elke dag alsof het je laatste is en beleef die met de intensiteit alsof het je eerste is. (Kierkegaard)

Ook in uw leven kan het voorkomen dat u niet volop in het leven staat, omdat bepaalde klachten of problemen dat verhinderen.

Brein en lichaam

Neurotherapie is een manier om uw hoofd rustig(er) te maken en eventueel de verstoorde balans in uw hersenen (hersengolven) te herstellen.

Tijdens uw neurotherapie traject is het daarnaast van meerwaarde dat gekeken wordt wat u zelf kunt doen tussen de trainingen. Afhankelijk van uw situatie kunt u in uw thuissituatie een aantal methoden toepassen die de neurotherapie zullen ondersteunen.

Emotional Freedom Techniques (EFT)

EFT is een door de Amerikaan Gary R. Graig ontwikkeld systeem voor zelfhulp voor de meest uiteenlopende klachten en problemen. Heeft u eenmaal geleerd om EFT effectief toe te passen dan kunt u het verder zelf gebruiken.

Let op je gedachten, ze vormen het begin van je daden. (Chinees spreekwoord)

Dit systeem is zeer geschikt om te gebruiken op het moment dat u bijvoorbeeld stress of hoofdpijn voelt opkomen. U heeft nu namelijk een methode tot uw beschikking die u zelf à la minute kunt toepassen.

Fysieke bewustzijnsoefeningen

Dit zijn doelgerichte psychomotorische oefeningen, gericht op bewustwording en verbetering van uw lichamelijk en psychisch welbevinden. Het betreft uitdrukkelijk geen "prestatieoefeningen", maar "voeloefeningen". Er wordt bewust gevoeld wat uw lijf verteld.

Op deze wijze zult u merken dat uw lichaam ten positieve zal gaan veranderen. Uw cellen krijgen nieuwe informatie en u wordt zich meer bewust van uw houding. Uw lichaam komt in balans.

Omdat deze oefeningen op een ander niveau (lichaam) aangrijpen dan de neurotherapie (brein), zult u merken dat zij elkaar versterken in hun werking!