Mijn visie

Ik werk vanuit een visie, welke zijn wortels vindt in mijn persoonlijke ervaringen en in de betekenis van Acina. Acina betekent letterlijk zaad, pit. Het mooie van een zaadje is dat het kan groeien en dat het de energie die hiervoor nodig is al bij zich heeft. Het is dus niet afhankelijk van anderen, de kracht zit in het zaadje zelf!

Ik ben van mening dat ieder mens vanaf de conceptie een zaadje is. Vanuit een veilige situatie ontwikkelt het zaadje zich vervolgens tot een prachtig liefdevol mens! Wanneer het zaadje terecht komt onder een stapel keien of het reeds groeiende zaadje in een natuurramp, dan wordt het een stuk moeilijker om te groeien en bloeien. Op die momenten zou het zaadje moeten blijven geloven in de kracht van het nu. De kracht om te groeien zit immers in het zaadje zelf en daar kan geen orkaan tegenop!

Ik behoor zelf tot de groep mensen die vergeten was dat het zaadje altijd in jezelf zit.

Er lagen door de jaren heen nogal wat keien bovenop me, zodoende kon ik niet groeien. En als ik dan al wilde groeien, knalde ik tegen die keien op en weerkaatste mijn eigen kracht mijzelf naar onder, steeds verder weg van de zon, zodat ik me slechter voelde in plaats van beter. Ik groeide langzaam de verkeerde kant op!

In januari 2007 heb ik in Belgie mogen ervaren dat ik zelf een aantal keien van me af heb kunnen gooien, met als resultaat dat ik mijn warmte aan de buitenkant weer ben gaan voelen. De berg keien was alleen zo groot dat de zwaarste keien toen zijn blijven liggen, die kreeg ik toen nog niet zelf weg.

In mei 2010 heb ik in Joia (Zuid-Frankrijk) zelf die keien, die nog op mijn zaadje lagen geexplodeerd, met als resultaat dat ik mijn eigen warmte aan de binnenkant ben gaan voelen. Dit is iets wat ik met mensen wil delen, ik heb meegemaakt hoe het is om door diepe dalen te gaan, de keien waren er in overvloed. Maar veel is omkeerbaar, toen het zaadje weer de kans kreeg om vrijuit te groeien, werd ik iedere dag een beetje meer

ANICA

Ik wil het niet hebben over een rijtje diagnoses. Diagnoses laat ik bij de mensen die daarvoor geleerd hebben. Ik weet als geen ander dat je daar niet altijd iets mee opschiet en als je een beetje pech hebt, dat je er nog slechter van wordt. Alles wat in mijn vermogen ligt zal ik inzetten om het zaadje te laten groeien: neurotherapie, ontwikkelingsmotoriek, Emotional Freedom Techniques (EFT), zelfcompassie of ergotherapie het ligt eraan wat het zaadje op dat moment nodig heeft.

Ik wil luisteren, wil mensen helpen de kracht uit zichzelf te halen, de keien te laten exploderen en de bloemen zien bloeien. De vlinders uit hun cocon zien komen. Het voelt heerlijk, het lijkt allemaal op zijn plek te vallen, mijn energie is er en ik wil ermee aan de gang, ik wil mijn energie en ervaringen delen met iedereen die daar behoefte aan heeft!