Links

Het is belangrijk en tevens de expertise van Acina om te kijken naar de hele mens en zijn unieke wezen. De interventies binnen Acina zijn erop gericht om de natuurlijk potentie van brein en lichaam vrij te maken en tot ontwikkeling te laten komen.

Er ontstaat geen harmonie als iedereen dezelfde noot zingt. (Doug Floyd)

Om jezelf te mogen zijn is het soms versterkend om samen te werken met anderen. Iedereen leert van elkaar, maar blijft uiteindelijk toch een uniek persoon!

 • Genote opleidingen
 • Vakmensen
 • Vrijwilligerswerk
 • Informatieve websites

Opleidingen

Mijn basiskennis op het gebied van psychisch en lichamelijk functioneren van de mens en diens beperkingen in het dagelijks leven werd gelegd binnen mijn opleiding tot ergotherapeute te Heerlen.

Vervolgens heb ik in Den Haag de opleiding bewegingstechnologie voltooid. Tijdens deze studie stond de schakel tussen de gezondheidszorg en de techniek centraal.

Uiteindelijk heb ik in Hilversum de opleiding tot neurotherapeute voltooid. Tijdens deze opleiding heb ik mijn kennis over het brein verdiept en heb ik mijn passie gevonden.

Leraren openen de deur, maar je moet zelf binnengaan. (chinees gezegde)

Door persoonlijke omstandigheden, maar ook omdat ik me graag ontwikkel heb ik vervolgens een cursus in ontwikkelingsmotoriek te Blaricum gevolgd. Tijdens deze periode heb ik belangrijke inzichten opgedaan op het gebied van lichaam en geest.

Vakmensen

Deze mensen ken ik persoonlijk. Van de meeste heb ik zelfs veel mogen leren. Ik vertrouw u met een gerust hart toe aan hun goede zorgen!

Neurotherapie

 

 

Vrijwilligerswerk

Op mijn 17e ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk. Op het ogenblik werk ik als vrijwilligster bij Stichting MEE-Zuidlimburg. Met trots kan ik zeggen dat ik in mijn vrijwilligerswerk ook een passie heb gevonden!

In mijn eerste jaren bij MEE-Zuidlimburg draaide ik mee in het maatjes-project. Hier ondernam ik samen met mijn maatje diverse activiteiten, afhankelijk wat mijn maatje graag wilde doen.

Vanuit MEE-Zuidlimburg ben ik vervolgens gevraagd voor het begeleiden van groepen jongeren. In dit project had ik niet meer de "rol" van een maatje, maar was ik meer een coach op de achtergrond. De jongeren, met een verstandelijke of lichamelijke beperking, gaan samen als groep allerlei activiteiten ondernemen, o.a.

 • Naar bioscoop.
 • Bij elkaar op bezoek.
 • Samen koken.
 • Naar kermis.
 • Winkelen.

Het mooie van dit project is dat deze jongeren allemaal als uniek individu worden gezien. Niet de eventuele beperking staat voorop, maar juist de mogelijkheden van de jongeren!

Stichting MEE-Zuidlimburg is aangesloten bij Zorgsaam Maastricht. Zorgsaam Maastricht is een overkoepelende samenwerking van diverse vrijwilligersinstellingen in Maastricht, die zich allemaal belangeloos inzetten. Bij Zorgsaam Maastricht zijn de volgende partijen aangesloten:

Informatieve websites

De mensen achter deze websites ken ik niet persoonlijk. U kunt er wel (achtergrond)informatie vinden over diverse onderwerpen.

Neurotherapie

 • Algemene informatie over neurofeedback.
 • In de afgelopen 20 jaar heeft gedegen wetenschappelijk onderzoek de effectiviteit van neurofeedback ruimschoots aangetoond.
 • Neurotherapie kan gebruikt worden om sportprestaties te verbeteren en is een zeer sterk ondersteunend middel ter verbetering van uw creativiteit.

Ondersteunende technieken

Unieke personen waarmee Acina een band heeft