Voor wie is het geschikt?

Neurofeedback doet een beroep op uw zelfhelend vermogen en stelt uw hersenen in staat zichzelf qua functie te optimaliseren en uit disfunctionele hersengolfpatronen te komen. Hierdoor is neurofeedback voor veel verschillende klachten een geschikte methode gebleken. Er bestaan verschillende vormen van neurofeedback (klachtgerichte aanpak of doelgerichte aanpak), die afhankelijk van de vraag kunnen worden toegepast.

Klachtgerichte aanpak

Bij de klachtgerichte aanpak wordt gericht gewerkt aan één of meerdere klachten waar u op dat ogenblik door gehinderd wordt in uw dagelijks leven.

Neurotherapeuten zijn geen artsen en mogen dus geen diagnoses stellen. Los daarvan heeft u in mijn visie ook gelezen waarom ik het persoonlijk niet wil hebben over een rijtje diagnoses. Maar om u toch een indruk te geven bij welke diagnoses / klachten u baat kunt hebben bij neurotherapie volgt hieronder een kort overzicht. Deze lijst is niet volledig, laat u dus niet afschrikken als uw klachten heeft die er niet tussen staan. Heeft u specifieke klachten en wilt u weten of u baat kunt hebben bij neurotherapie, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Overzicht van diagnoses en klachten

Doelgerichte aanpak

Bij de doelgerichte aanpak wordt gericht gewerkt aan één of meerdere persoonlijke doelen, waar u op dat moment van uw leven aan wilt werken.

Neurofeedback trainingen zorgen ervoor dat uw hersenen optimaal en uitgebalanceerd gaan werken. Dat uw hersenen in full-power gaan op het moment dat er ook om gevraagd wordt. Neurofeedback is een methode die ingezet kan worden om atleten in de topsport, muzikanten, managers en mensen in het bedrijfsleven hun "Peak Performance" te laten bereiken. De insteek van deze mensen heeft te maken met prestatieverbetering (zowel fysiek als mentaal), persoonlijke groei en meditatie.

Overzicht van doelen